KRSNA slava opštine Višegrad, Mala Gospojina, obeležena je u subotu liturgijom u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice, posle čega je centralnim ulicama prošla litija, sve do Andrićgrada, a u slavskoj povorci bio je veliki broj građana. Takođe, uoči Male Gospojine održana je svečana akademija na kojoj su dodeljene povelje zaslužnim sugrađanima. Pojedina priznanja su dodeljena i posthumno za doprinos razvoju opštine i očuvanju njenog ugleda.


Pročitajte još: Druženje uz gulaš


Prema rečima načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića, ovaj grad na Drini je otvoren za "sve koji žele da žive, stvaraju ili investiraju".

- Ovo je skroman način da se odužimo i zahvalimo svima što su svojim radom i zalaganjem doprineli razvoju Višegrada - istakao je Đurević.


Pročitajte još: Višegrad beleži rekordnu posetu od oko 5.000 turista dnevno


Osim što su zahvalnice dodeljene zaslužnim sugrađanima, predstavnici opštine Višegrad dodelili su priznanje i Beograđaninu Vojkanu Krstiću, humanitarcu koji, prema njihovim rečima, "redovno posećuje, pomaže i unapređuje opštinu na Drini".

- Ovaj dan ću posebno nositi u srcu sa željom da u budućnosti gradimo naše okruženje kako bi bilo lepše i bolje za život - rekao je Krstić. - Sledeće godine ovde planiram da osnujem preduzeće i zaposlim omladinu, jer su oni budućnost ovog grada. Iako sam iz Beograda, svestan sam da treba razmišljati o ulaganju u manje sredine, jer se i to zahvaljujući aktivnim merama Vlade pokazalo kao isplativa investicija.