Modriča – Predstavnici njemačke firme „Milbauer“ donirali su medicinsku opremu vrednu deset hiljada maraka Bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči. Oprema koja se sastoji od pet različitih aparata će poboljšati laboratorijsku dijagnostiku pacijenta i od sada oni neće morati da se prevoze po dvadeset kilometara do Doma zdravlja u Modriči, nego će se sva labaratorijska pretraživanja obavljati u bolnici.


- Donacija je izuzetno značajna i od sada ćemo imati bolje pretrage koje će nam omogućiti ova oprema. Samim tim biće i uspešnije lečenje naših pacijenata. Oni više neće odlaziti na pretrage u druga mesta, nego ćemo bio-hemijske analize krvi, seruma i pretrage urina, kao i brojne druge analize vršiti ovde u bolnici - naglasio je Pero Novaković kardiolog internista.


Vedran Francuz, menadžer prodaje i marketinga kompanije „Milbauer“ rekao je da ova kompanija iz dana u dan postaje prepoznatljiva po društvenoj odgovornosti.


- Tokom godine primimo više zahteva za pomoć, ali ovakve zdravstvene ustanove su prioritet. Ova donacija ima svoju svrhu, vodili smo se humanim vrednostima,Nastavićemo i dalje pomagati ovu bolnicu kao jednu od najboljih zdravstvenih ustanova ovog tipa u regionu - poručio je Francuz.


Pročitajte još: TRADICIJA U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI: Rodbinski sastanak kao slava


Milenko Đukić direktor Bolnice, primajući donaciju, rekao je da kompanije kao što je „Milbauer“ tokom godine doniraju ovoj bolnice raznu opremu, ali i sve drugo što je potrebno da jedna bolnica ovog tipa normalno funkcioniše.


- Ovom prilikom se zahvaljujem kampaniji „Milbauer“, ali i svima ostalima koji su nam do sada pomagali.Ovo će nam dobro doći za našu laboratoriju. U Bolnici je 162 zaposleno, od čega je 86 medicinskih radnika i ova oprema će značajno unaprediti lečenje pacijenata ali će i znatno olakšati rad zaposlenih - rekao je Đukić.
Đukić je najavio gradnju novih infrastrukturnih objekata u Bolnici.- Vlada RS dala je garancije da gradimo novu bolničku zgradu sa 60 kreveta, pa dve kuće sa po 30 ležajeva, potom je odbrila projekat radno-okupacione terapije.Takođe planiramo gradnju upravne zgrada bolnice, novu kuhinju i realizaciju projekta energetske efikasnost bolničkog naselja – najavio je Đukić.
U Bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči leči se 280 pacijenata po najsavremenijim medicnskim procedurama i zato je lista čekanja za prijem novih pacijenata sve je duža. U ovom trenutku više od 20 pacijenata čeka na smeštaja i lečenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.