UŽAS u Berkovićima! Ranko Đurica (51) i njegov sin Milorad (15) nastradali su od eksplozivnih naprava, dve ručne bombe, u selu Hatelji.

Kako nam je potvrđeno u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje, otac i sin, čija su tela pronađena u napuštenoj kući, poginuli su u petak kasno posle podne od aktiviranja dve ručne bombe.

- Nakon izvršenog uviđaja pronađene su dve kašike od ručnih bombi i još jedna neeksplodirana ručna bomba - potvrdio je "Novostima" službenik za informisanje Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović.

Tragedija se dogodila u napuštenoj kući Đurica, a tela je nakon što je čuo eksploziju pronašao rođak nastradalog Ranka, Dragan Đurica, koji živi odmah do mesta gde se i dogodila nesreća.


PROČITAJTE JOŠ:
Crna serija samoubistava: Šestoro presudilo sebi za mesec dana

- Čim sam čuo eksploziju istrčao sam i u prostorijama našao tela. Pozvao sam odmah policiju i Hitnu pomoć, ali bilo je kasno. Ne znam ni šta da kažem, niti šta se desilo. U šoku sam - rekao nam je Dragan.

Dan nakon tragedije Berkovići - sablasno prazni. U ugostiteljskim objektima bez muzike, samo poneki gost, ali malo ko raspoložen za priču. Meštani kažu da ne pamte da se tako nešto desilo u njihovom kraju.

- Evo vidite sve. Nikoga u Berkovićima. Svi u šoku. Ovo je malo mesto, svako svakog zna, ali samo njih dvojica znaju šta se desilo - rekao nam je jedan od retkih prolaznika koje smo zatekli ovde.


DVE VERZIJE

PRVE, nezvanične informacije nakon tragedije bile su da su otac i sin čistili zemljište u blizini kuće i pomoćnih objekata kada je odjeknula detonacija. Nakon toga, pronela se vest "da se sumnja na ubistvo i samoubistvo".