Učesnici Sabora Konfederacije sindikata Republike Srpske zatražili su danas sastanke sa svim predstavnicima vlasti s ciljem poboljšanja položaja i rešavanja nagomilanih problema radnika u Srpskoj.

Sa Sabora u Banjaluci, na kome je usvojena deklaracija Konfederacije sindikata, zatraženo je da se razgovara i o zaustavljanju odliva kvalitetne radne snage.

- Cilj je Srpsku učiniti dobrim mestom za rad, život i stvaranje, rekao je predsednik Konfederacije Željko Tepavčević i dodao da će o sadržaju deklaracije javnost biti upoznata nakon objedinjavanja svih zahtjeva sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju.

PROČITAJTE JOŠ - Naredne sedmice kolektivni ugovor za zaposlene u obrazovanju

U saopštenju ovog sindikata je ponovljeno da je na održanom Saboru usaglašeno da se Vladi Srpske, najodgovornijim institucijama, ali i srpskom članu Predsedništva BiH, upute zahtevi o unapređenju položaja i zaustavljanju odliva radnika iz Republike Srpske.
Potpredsednik Konfederacije sindikata Božo Marić poručio je da je potrebno izvršiti i reformu javne uprave, te je pozvao sve radnike iz Srpske da se sindikalno organizuju i pridruže toj organizaciji i Sindikatu uprave. - Sindikalno organizovanje je vaše Ustavom zagarantovano pravo. Zajedno smo jači i imamo rešenje, rekao je Marić.

Saboru u Banskom dvoru prisustvovali su brojni sindikalci iz svih sektora i radnici iz cele Srpske, kao i brojne zvanice iz javnog života.