OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka pustilo je na slobodu sedmoro uhapšenih u akciji "Klub", dok je za četvoro predložen jednomesečni pritvor.

Grupa je uhapšena u ponedeljak i na teret im se stavlja da su prodavali spid i marihuanu, dok su dvojica osumnjičena za navođenje na prostituciju maloletnih štićenica Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević".

Pročitajte još: DETALjI HAPŠENjA U BANjALUCI: Podvodili štićenice Doma za decu bez roditeljskog staranja? (VIDEO)

Portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović kaže da je pritvor zatražen za Srđana Boškova (36), Leu Dokmanović (19), Naila Kapu (20) i Amera Isakovića (20).

- Pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva osumnjičenih i bojazni da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke - rekla je Đaković Vidović.

Pročitajte još: U akciji "Klub" pali dileri i podvodači (VIDEO)

Ona kaže da su nakon ispitivanja pušteni osumnjičeni Mirko Salamić, Medina Kapo, Ljubiša Bajičić, Stefan Adamović, Marinko Marjanović i Dragan Jelača, koji će se braniti sa slobode.

Podsetimo, Marjanović i Jelača se terete da su od 2017. do 2019. iskorišćavali psihičku nezrelost i loše porodične prilike pojedinih štićenica Dečijeg doma "Rada Vranješević", te ih navodili i podsticali na prostituciju. Devojke su potom predavali drugim osobama, radi pružanja seksualnih usluga, za šta su im davali novac i poklone.

Ostali se terete da su od nepoznatih lica nabavljali marihuanu i spid, koje su radi prodaje držali, prenosili, posredovali u prodaji i organizovali mrežu preprodavaca, koja je drogu stavljala u promet i korisnicima omogućavala njihovu konzumaciju.

DOM DOPRINEO ISTRAZI

U DOMU "Rada Vranješević" navode da su aktivno sarađivali s policijom na istrazi, i da su preduzeli sve neophodne mere u cilju zaštite interesa dece.

- Dom je u kontinuitetu sarađivao s policijom i sve eventualne sumnje na zloupotrebu dece i mladih, koji borave u domu, ili neprimerene radnje prema njima, odmah su prijavljene - saopšteno je iz Doma.