Predstavnici udruženja građana potpisali su sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem ugovore o sufinasiranju 27 projekata omladinskih i drugih udruženja i nevladinih organizacija, za čiju relizaciju je iz gradske kase izdvojeno 48.300 KM.

Ističući značaj ranog otrivanja dijabetesa, Sandra Milošević iz Udruženja "Dijabeta", zahvala se Komisiji koja je na osnovu Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana prepoznala njihov projekat kao društveno koristan.

- Novac smo dobili za projekat "Stop dijabetesu", koji je baziran na preventivnim pregledima, koji su izuzetno bitni. Na taj način bolest možemo otkriti na vrijeme i staviti je pod kontrolu. Novac ćemo koristiti za organizovanje punktova u mesnim zajednicama, školama, trgovima, u parku, na kome će građani moći obaviti besplatne preglede - naglasila je predstavnica "Dijabete".

Pročitajte još - Kineski projekti nisu sporni!

Za projekte tri omladinska udruženja izdvojeno je ukupno 4.900 konvertibilnih maraka, dok je za potrebe preostalih 24 udruženja izdvojeno 43.400 KM.

- Danas potpisujemo ugovore za još 27 projekata i ovom prilikom zahvaljujem udruženjima koja svojim projektim idejama pomažu da naša saradnja sa sugrađanima bude bolja i kvalitetnija. U svakom segmentu društva u kom ova udruženja deluju sugrađani su sve zadovoljniji. Žao mi je što nemamo mogućnosti da povećamo iznose sredstava koja im dodeljujemo, ali oni svojim volonterskim radom ipak postižu odlične rezultate - istakao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Foto V. Mitrić

Za sufinansiranje projektnih prijedloga ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 490.400 KM, dok je 130.000KM namenjeno finansiranju programa rada udruženja od opšteg interesa za Grad Bijeljina.