BILA bi to još samo jedna lepa Noć muzeja za Kruševljanku Smiljanu Bićanin(32), koja je sa svojim momkom, Markom Miljkovićem(34) minulog krenula da obilazi zanimljive izložbe u Kruševcu. Marko se, međutim, pobrinuo da njegova devojka zauvek upamti 18.maj,2019.godine, jer joj je priredio sjajno iznenađenje.

Kako saznajemo, uoči popularne nacionalne manifestacije, Kruševljanin se obratio zaposlenima Narodnom muzeju u Kruševcu za malu pomoć. Ideja je, kako otkriva za “Novosti” bila jasna:zaprositi Smiljanu na originalan način i nadati se da će reći “da”.

- Sve smo pripremili uz saglasnost ljubaznog osoblja muzeja i uz pomoć naše drugarice, koja je krišom, da ne vidi Smiljana, obeležila prsten kao jedan od eksponata stalne postavke muzeja i pričuvala ga do našeg dolaska-priča za “Novosti” Marko Miljković. -Trebalo je samo da kada po obilasku nekim drugih izložbi, dođemo u Naroni muzej,usmerim nekako Smiljaninu pažnju na poseban “eksponat”.

Pročitajte još - Zaprosio Jovanu u "oklopu" Obilića

Ta pokazna “sugestija” nije bilo ni malo jednostavna, budući da nedavno otvorena stalna postavka u muzeju broji više od 2.000 izloženih predmeta. Ipak,među dragocenostima iz srednjeg veka, devojka koja nije ni sanjala šta će se dogoditi, krajičkom oka, zapazila je i prsten. Kako “eksponat” nije smeo da se razlikuje od drugih izloženih predmeta, pored njega je bila i prava muzejska kartica(na slici).

Foto Privatna arhiva

- "Na ovom mestu (Narodni muzej u Kruševcu) 18.maja leta Gospodnjeg 2019. Marko Miljković (1985) zaprosio je Smiljanu Bićanin (1987).Ovaj prsten izložen je za tu priliku i biće deo postavke dok mlada ne pristane“-bio je tekst ispisan na kartici i verovatno jedno od najromantičnijih obeležja koje se ikada našlo u nekom muzeju.

Pročitajte još - SVE ZA LjUBAV, KAO: Kupio joj "lambordžini" i zaprosio je, a ona je rekla... (VIDEO)

Kruševljanka je krenula da čita natpis i počela da govori svom momku, “vidi pa oni se zovu...” Kako je to izgovorila naglas, shvatila je da je upravo zaprošena! Marko je uzeo prsten,kleknuo i zaprosio devojku po svim pravilima. Na oduševljenje kustosa i posetioca muzeja, Smiljana je odmah pristala! Salom je odjeknuo aplauz kao na filmu.

Foto S. Babović


-Ne znam šta bih rekla zaista, bila sam totalno iznenađena-priča za “Novosti” Smiljana Bićanin.-Sve je toliko bilo lepo zamišljeno, da nikoga nismo ni primetili u tom trenutku.


Foto Privatna arhiva

Zaljubljeni verenici, farmaceutski tehničar Marko i profesorka engleskog jezika Smiljana,odavno su pričali o zajedničkoj budućnosti,kao i o venčanju, ali je buduća mlada verovala da je veridba preskočena. Da ne bude tako, pobrinuo sa Marko,pred kojim je,priznaje, težak zadatak: treba nadmašiti originalnu prosidbu.

Foto Privatna arhiva

ČAROBNA NOĆ MUZEJA

MARKO Miljković nam otkriva da je dugo planirao prosidbu iznenađenja u Noći muzeja, jer njegova devojka redovno obilazi umetničke galerije i svaku priliku koristi da svrati i pogleda neku novu izložbu. A dugu šetnju i razgledanje postavki u okviru manifestacije dogovorili su čim je osvanula najava za taj događaj.