Okupljanjem njegovih ratnih drugova, starešina, porodice, rodbine, predstavnika lokalne samouprave i prijatelja, obeležene su dve decenije od pogibije Darka Miloševića iz Ljiga, koji je poginuo na Košarama, za vreme NATO agresije. Bio je redovan vojnik, imao je 21 godinu, stao je rame uz iskusne saborce i starešine, u stroju 125. motorizovane brigade iz Peći.

Bio je, prethodno, ranjen u nogu, ali je nakon zbrinjavanja u prizrenskoj bolnici insistirao da se vrati u prve borbene redove. Početkom maja 1999. godine bio je raspoređen na vrh Košara, a u njegovom rovu 5. maja odjeknule su dve detonacije, nakon što mu se prišunjao albanski terorista. Od teških povreda, te noći je preminuo u bolnici. Za tragičnu vest, njegovi najbliži saznali su sutradan.


PROČITAJTE JOŠ:
PODGORINA PAMTI SVOG HEROJA: Dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

- Izuzetno mi je teško dok obilazim grobove 108 junaka koji su poginuli za svoju otadžbinu Srbiju - rekao je komandant odbrane Košara, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković. - Dugo se o Košarama ćutalo, velika je nepravda učinjena prema junacima koji su živote dali, ali i prema onima koji su taj pakao preživeli. Okupili smo se iz svih krajeva Srbije, da odamo poštu Darku, a već sutradan bićemo na grobu nekog drugog heroja sa Košara.