SVI koji budu odlučili da letuju u Grčkoj, ove godine imaće priliku da prvi put prođu novom deonicom Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru gde se građevinski radovi privode kraju i, kako obećavaju iz "Koridora Srbije", trebalo bi da budu završeni do kraja ovog meseca. Trenutno se završava izgradnja galerije na kosini 2, koja se obrušila prošlog leta, i jedne potporne konstrukcije između tunela Predejane i Manajle. U četiri tunelske cevi, ukupne dužine oko 5,5 kilometara, u toku je postavljanje instalacija.

Pročitajte još: VIDEO-NADZOR NA KORIDORU 10: Kamere pomno prate šta sve putari rade

- U građevinskom smislu, mi ćemo biti spremni za puštanje u saobraćaj novog auto-puta kroz klisuru do kraja aprila, odnosno do 1. maja. To je rok do koga ćemo završiti sve građevinske radove na trasi i opremanju tunela - istakao je Aleksandar Senić, direktor Sektora za izgradnju "Koridora Srbije", koji je sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva i infrastrukture Zoranom Mihajlović u utorak obišao radove na Istočnom kraku Koridora 10.

Svih 26,5 kilometara auto-puta kroz Grdeličku klisuru je pod asfaltom, a spremne su i trafostanice za napajanje opreme u tunelima, naplatnih rampi i rasvete na petljama. Tuneli će imati dvostruko napajanje, pa će se alternativno uključivati u slučaju havarije.

Pročitajte još: OKONČANjE RADOVA NA ISTOČNOM KRAKU KORIDORA 10 - Radnici: Biće, ali skoro neće; "Koridori": Završetak tokom leta (FOTO)

- Mislim da smo uradili veliku stvar za Srbiju i već sada možemo da razmišljamo o nekim drugim auto-putevima, koje ćemo graditi. Podsetiću vas da su ovde radovi praktično počeli 2014. godine i drago mi je da smo i ovo gradilište, najteže u Evropi, savladili i pobedili. Presrećna sam što sada sve ovo izgleda potpuno drugačije u odnosu na pre nekoliko meseci kada smo bili ovde - kazala je Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović na Koridoru 10


Ona je istakla da će i posle otvaranja oko auto-puta biti još mnogo posla. Radiće se na stabilizaciji pojedinih kosina i uređenju okoline, ali je naglašeno da to neće uticati na bezbednost i nesmetano odvijanje saobraćaja.