RUMSKI sveštenik Goran T., koji je pre mesec dana eksplicitnim fotografijama potresao Eparhiju u Sremskim Karlovcima i mnoge u Sremu, od izbijanja skandala pod zabranom je činodejstva. Kako saznajemo, on se iselio iz parohijskog doma jedne od tri pravoslavne crkve u Rumi, a odmah nakon što su u javnost dospele fotografije, na kojima je sebe i ljubavnicu ovekovečio u seksualnom činu, protiv njega je Srpska pravoslavna crkva pokrenula proces. Hram u kojem je bludni pop služio liturgije, dobio je privremenog sveštenika Vladimira Jezdića, koji službuje u Malim Radincima do imenovanja novog, rečeno je "Novostima" iz Eparhije sremske.

- Jerej Goran je pod zabranom i on ne može da službuje, dok se ne okonča crkveni sud. Očekujemo da će se najkasnije za dva meseca dokazati da li je sveštenik prekršio crkvene kanone - kaže naš sagovornik iz Eparhije.


PROČITAJTE JOŠ - ZAVODNIKA SKRIVALA MANTIJA: Pop iz Rume se snimao tokom seksa sa ljubavnicom!

A da je sveštenik prekršio ne samo crkvene kanone, već izneverio i porodične vrednosti i osećanja vernika, saglasni su sagovornici našeg lista iz crkvenih krugova.

- Svi su izgledi da će zbog ovog dela biti raščinjen. Preterao je, jer je na ovaj način ugrozio svoj i ugled crkve. Dešavalo se da zbog kršenja nekih crkvenih pravila, sveštenici dobiju premeštaj, ali ne veruje da će se to dogoditi u njegovom slučaju, pre svega, zbog uznemirenja javnosti - smatra iguman jednog fruškogorskog manastira.

Vernici tokom božićnih praznika i slava nisu bili uskraćeni za sve pravoslavne obrede koji su se tada kalendarski dešavali.

- Redovno idem u crkvu, i samo jedan dan se pojavio novi pop. Niko ništa ne govori, niti komentariše, niti popovi, a ni njihove popadije. Valjda žele da se ta sramota što pre zaboravi. Čula sam da se Goran vratio u svoje rodno mesto, negde u Republici Srpskoj - kaže jedna starija Rumljanka, koja ne želi da joj ime javno pominjemo.

Foto Fejsbuk

OD "FEJSBUKA" DO TABLOIDA

SKANDAL o svešteniku koji se velikom brzinom proširio Srbijom, izbio je kada je na društvenim mrežama neko objavio fotografije na kojima se pop u ljubavnom zanosu slikao sa ljubavnicom. Veoma brzo te slike su počele da se šire internetom, da bi kasnije završile i u raznim tabloidima.