Više gradova u Srbiji večeras je pogodilo snažno nevreme praćeno kišom a negde i gradom, dok je Beograd, nešto posle 21 sat, bio pogođen jakim vetrom.

Vetar je u nekim delovima Beograda obarao drveće, a u nekim naseljima je padal i kiša.

Ugostitelji u centru grada takođe su imali problema jer im je vetar nosio suncobrane i obarao stolove i stolice.

Kiša i jak vetar i grad zahvatili su večeras Banatsko Karađorđevo, a na osnovu nekih fotografija sa društvenih mreža načinjena je i šteta, prenosi Blic.

Nevreme je večeras oko 18.20 časova zahvatilo i područje oko Loznice i tu je, kako se navodi, padao grad.

Nevreme i obilne padavine s grmljavinom pogodile su i Šabac.Foto Twitter@Slik_Riff_Z


OLUJA SRUŠILA SKELU SA ZGRADE

USLED snažnog olujnog nevremena, koje je sinoć protutnjalo glavnim gradom, skela postavljena na zgradi na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Bajdine ulice u Malom Mokrom Lugu pala je i prekinula strujne kablove. Bez struje su ostali stanari još dve okolne ulice, a oštećeno je i jedno vozilo. Pripadnici MUP zatvorili su ulicu za saobraćaj sa obe strane, a na teren su izašli i radnici "Elektrodistribucije". Srećom, u incidentu nije bilo povređenih.

Kako "Novosti" saznaju, investitor osmospratnice sa koje je skela pala nije poznat, budući da na gradilištu nema table sa informacijama o građevini.

- Pala je skela koja je bila postavljena na nižim spratovima, a otkačila se još jedna, koja bi svakog trenutka mogla da padne sa velike visine - rekla nam je sinoć stanarka Bajdine ulice Snežana Polić. - Osećamo se nebezbedno, pošto svaki jači vetar može da sruši nešto sa zgrade, a ne znamo ni kome da se obratimo.