Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je u Beogradu sa ambasadorom Republike Italije Karlom Lo Kašom o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova i evropskom putu Srbije.


Ministar Stefanović je rekao da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da radi kako bi ispunilo sve aktivnosti predviđene Akcionim planom za Poglavlje 24, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.


Ambasador Lo Kašo istakao je da Republika Italija pruža punu podršku Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i da ceni napore koje je Srbija ostvarila u dostizanju evropskih standarda.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić sa Bramercom: Saradnja dobra i nastaviće da jača


Govoreći o saradnji policija dve zemlje, Stefanović i Lo Kašo ocenili su da je ona dobra i intenzivna, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala, narkotika, suzbijanja iregularnih migracija i trgovine ljudima.


Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova


Ministar Stefanović je naglasio da je Republika Srbija apsolutno posvećena rešavanju problema iregularnih migracija, da je pouzdan partner, kako zemljama regiona, tako i Italiji i ostalim zemljama Evropske unije, kao i da je ostvarila dobre rezultate u borbi protiv krijumčarenja i trgovine ljudima.