Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ispred čije su zgrade večeras učesnici protesta "1 od 5 milona" palili bakle i skandirali uvredljive poruke, upozorio je lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da će biti lično odgovoran ako se bilo šta dogodi nekom od članova njegove porodice.

"Večeras je fašista Dragan Đilas, čija je jedina politika da se prolije krv beogradskim ulicama, ponovo poslao svoje plaćenike ispred zgrade u kojoj živi moja porodica da joj prete", napisao je Vesić na svom FB nalogu, uz poruku da on neće dovoditi nikoga ispred zgrade u kojoj živi Đilasova porodica, jer ne misli da su oni krivi za Đilasove postupke.

Vesić je poručio Đilasu i da može svaki dan da traži, što inače radi, da ga ubiju, ali da će on nastaviti da gradi Beograd koji je bio zapostavljen 40 godina, da uređuje ulice, bulevare, parkove i trgove.

Obećava takođe da će Beograd imati cevi iz kojih će teći kvalitetna voda, a ne rđa, kvalitetne kontejnere, a ne, kako kaže, Đilasove, podzemne, da će urediti sve što Đilas nije znao da uredi.

Vesić kaže da se ne plaši pretnji i poručuje Đilasu da će do poslednjeg dana da odlazi na posao, da obilazi svako gradilište i da radi sve da Beograd ponovo živi posle 20 godina zapostavljanja i krađe, u čemu je, ističe Vesić, Đilas učestvovao.