Srpska lista reagovala povodom poziva predstavnika SAD u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i krivce za ubistvo Olivera Ivanovića privedu pravdi. 

- Ukoliko se tužilaštvo i policija ogluše o ovaj poziv,to će samo još jednom potvrditi da su pod političkim pritiskom u funkciji zastrašivanja i proterivanja Srba, a ne da im je cilj rešavanje ovog gnusnog zločina - navode iz ove liste.


Srpska lista pozdravlja i podržava poziv predstavnika Sjedinjenih Američkih Država u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i krivce za ubistvo Olivera Ivanovića privedu pravdi.


- Pozivamo da prištinske institucije javnosti predstave dokaze kojima raspolažu, pošto je sam tužilac više puta ponovio da ih nema - odreagovala je Srpska lista na navode predstavnika Američke ambasade u Prištini koji su zatražili rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića. Uz ocenu da se odugovlačenjem ovog procesa otvara prostor da se ubistvo Olivera Ivanovića i posle 21 meseca politički zloupotrebljava, ono se prema navodima Srpske liste koristi zarad zastrašivanja i neosnovanog kriminalizovanja Srba, celog severa Kosova i države Srbije, odnosno kako se navodi dalje u saopštenju za javnost, koristi kao izvovor za filmske upade nekakvih naoružanih specijalnih formacija na sever Kosmeta i u porodične domove, maltretiranje, blaćenje i progon uglednih i časnih Srba, koji nisu spremni da budu poslušnici Prištine.


Pročitajte još: Srpska lista: Rada Trajković zloupoterebljava ime Ivanovića


- Kosovsko tužilaštvo, koje umesto da posle skoro dve godine predstavi dokaze o nečijoj krivici, od ovog slučaja, u saradnji sa policijom i određenim centrima moći, pravi politički kontrolisan spektakl i ambijent za sprovođenje antisrpske politike i progon Srba-dodaje se u saopštenju za javnost Srpske liste i navodi da će, ukoliko se tužilaštvo i policija ogluše o ovaj poziv američke ambasade, samo još jednom potvrditi da su pod političkim pritiskom u funkciji zastrašivanja i proterivanja Srba, a ne da im je cilj rešavanje ovog gnusnog zločina.