Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podneo je danas krivičnu prijavu protiv lidera SzS Dragana Đilasa i člana opštinskog veća Stari grad Branka Miljuša zbog više krivičnih dela, a nakon što se grupa pristalica SzS u nedelju okupila ispred stana u kojem Vesić živi s porodicom.

Gostujući u emisiji "Fokus" na O2 televiziji, Vesić je objasnio da je prijavu podneo zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti, a protiv Dragana Đilasa i zbog podstrekavanja, pošto je on, kako kaže, bio organizator tog okupljanja.

Kako kaže, tražio je od MUP i BIA u toj krivičnoj prijavi da se utvrdi identitet i ostalih koji su u tome učestvovali da bi znao protiv koga će dalje voditi postupak.

Pročitajte još - Vesić: Đilas se obogatio na vlasti


Vesić je naveo da su mu članovi porodice javili da je Dragan Đilas ispred njihove kuće poslao grupu huligana, koju je predvodio Branko Miljuš, koji je, podseća zamenik gradonačlenika, svojevremeno pravio svoje akcije ispred prostorija dnevnog lista "Informer".

Grupa pristalica Saveza za Srbiju u nedelju se ponovo okupila ispred kuće u kojoj živi zamenik gradonačelnika, sa transparentima protiv gradske vlasti i posebno Vesića.

Ista grupa, predvođena Miljušom, bila je i prošle nedelje pred Vesićevom kućom, a Vesić je tada zatražio od Đilasa da odgovori da li je on organizovao njihov dolazak na njegovu adresu.