Daniel Server, profesor Univerziteta Džon Hopkins u Vašingtonu, ne vidi ni jedan jedini razlog zbog kojeg bi Priština trebalo da žuri s nastavkom dijaloga sa Beogradom i ističe da bi najpre trebalo izabrati novu vladu, nakon što je Ramuš Haradinaj podneo neopozivu ostavku.

Reagujući na zajedničko pismo koje su Beogradu i Prištini u utorak uputile vlade pet zemalja Kvinte, kojim se traži hitno ponovno pokretanje dijaloga, Server za prištinsku Gazetu Ekspres kaže da Priština ne treba da žuri.

"Kosovo je u lošem stanju sa premijerom, koji je podneo ostavku i predsednikom, čiji mandat se bliži kraju", rekao je Server.

PROČITAJTE JOŠ - DAČIĆ: Šta god da se desi Srbi su krivi, nemamo nikakve informacije o napadu u Danskoj; Prištini ne odgovara Trampov stav

On smatra da Kosovo najpre treba da dobije novu vladu i jasnu platformu za dijalog.

"Naravno da Kosovo treba da ima novu vladu i jasnu platformu za dijalog i odnosima sa Srbijom pre nego što ti razgovori ponovo budu nastavljeni", kaže Server.

PROČITAJTE JOŠ -  Server polemiše s Dačićem: Milošević najveći neprijatelj Srbije; Dačić: Demokrate u SAD moraju da pridobiju Srbe

Edžpres konstatuje da se u saopštenju zemalja Kvinte ne pominju ni vanredni parlamentarni izbori ni nova vlada, ali da oni žele da dijalog bude nastavljen bez odlaganja.