Protest građana "Jedan od pet miliona", 27. po redu, počeo je i ove subote kod Terazijske česme a protestna šetnja završena je ispred zgrade javnog servisa.

Građanima se obratio najpre dramaturg Siniša Kovačevič koji je rekao da nema drugog izbora neko da se pobedi i poručio: "mi ćemo pobediti, jer nemamo drugu državu i Srbija nema nikog drugog sem nas".

Novinar Vukašin Obradović rekao je da zahtevi protestanata nisu maksimalistički, već racionalni i "mogu biti prihvatljivi za veliki broj građana, bez obzira na njihova politička opredeljenja".

Nakon obraćanja ispred Terazijske česme krenula je protestna šetnja ulicama Kralja Milana, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra preko Takovske do zgrade Radio-televizije Srbije.

PROČITAJTE I: Bastać targetirao novinare

Na zgradu RTS protestanti su lepili nalepnice na kojima je pisalo "Stop lažima" i "Budi normalan", kao i poruke generalnom direktoru Draganu Bujoševicu i uredniku informativnog programa Nenadu Lj.Stefanoviću, a održan je ispred zgrade javnog servisa i dnevnik slobodne Srbije.