MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak da manifestacija policije planirana za petak, subotu i nedelju na platou ispred Skupštine Srbije, i prijavljena pre petnaestak dana u skladu sa zakonom, mora da se otkaže zbog protesta opozicije u Pionirskom parku u subotu.

- Zbog najave mitinga SzS nećemo organizovati tu manifestaciju. Želeli smo da pokažemo najširu demokratiju, a oni su najavili taj skup posle nas - rekao je Stefanović za RTS.

PROČITAJTE JOŠ: Pitanja za Vladu: Mole za potpisanu sliku Ane Brnabić

On kaže da je najavljeni dolazak pristalica opozicije sa šatorima, pokušaj blokade Predsedništva, stavljanje tih šatora na zelenu površinu, i dodao da mu nije jasno šta je cilj toga:

- Kad nema dovoljno politike, kad nema suštine, onda valjda građanima treba ponuditi protivpravno zauzeće zelenih površina - rekao je ministar, i apelovao da ne bude nasilja, jer to, kako je istakao, jedino ne može da se dozvoli.

On je kazao da će građani sami prosuditi ko je taj ko može poput predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ode i razgovara sa svetskim liderima i ko ima politiku ili su to ljudi koji nude šatore na zelenim površinama.