Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević izjavio je da je u petak u 13:30, vođa protesta „Jedan od 5 miliona" u Jagodini Saša Živković ušao neovlašćeno na njegovo radno mesto i pošto ga nije zatekao, uputio je niz pretnji i uvreda na njegov račun, gde su zaposleni, kako je rekao Radosavljević, koji su bili na licu mesta, doživeli stres i veliku neprijatnost.


- Saša Živković, koji nije radnik Javnog preduzeća „Pošte Srbije", već radi u privatnom obezbeđenju, koje je „Pošta" u Jagodini angažovala, zloupotrebio je službenog radnika JP „Pošta Srbije", odnosno kurira i zajedno sa njim neovlašćeno ušao u službene prostorije Republičkog Fonda zdravstvenog osiguranja i počeo da viče i preti i uputio psovke meni i zaposlenima - rekao je predsednik Gradskog odbora Srpske naprede stranke u Jagodini, Nikola Radosavljević. - Pre četiri dana mi je preko mog kuma, takođe, uputio pretnje rekavši da zna gde mi je kuća i da ću ja da vidim. Ovo je drugi put u nekoliko dana da mi takozvani vođa protesta „Jedan od 5 mliona" u Jagodini preti, a povod je podrška koju je Gradski odbor Srpske napredne stranke dao predsedniku naše stranke i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nakon upada na RTS i pokušaja nasilnog ulaska u predsedništvo Srbije.


Ceo slučaj je prijavljen Policijskoj upravi u Jagodini.

PROČITAJTE JOŠ: HAOS NA PROTESTU "JEDAN OD PET MILIONA": Policija izvela sve demonstrante iz RTS; Obradović: Sutra ponovno okupljanje (FOTO+VIDEO)


-Molim nadležne organe da svakog građanina Jagodine i Srbije, podjednako zaštite od nasilnika, kakav je vođa protesta „Jedan od 5 miliona u Jagodini" i njegovi mentori u Beogradu - poručio je Radosavljević. - Ovo je još jedan primer ko predstavlja normalnu, a ko nasilnu Srbiju, kakva siguran sam Srbija nikada neće biti.