PRIŠTINA - Poslanici Srpske liste u petak su nakratko prisustvovali sednici kosovske skupštine, kako bi ubacili kartice i sprečili da im iz proceduralnih razloga budu oduzeti poslanički mandati. Naime, kako se navodi u saopštenju poslanici ove liste su time ispunili svoju formalnu obavezu da ne odsustvuju sa sednica duže od šest meseci.

Pročitajte još: POGLEDAJTE: Slobodan Petrović udara i pljuje predstavnika Srpske liste (VIDEO)

- Naglašavamo da nama nije stalo do samih poslaničkih mandata, već da smo, kao nosioci demokratski izražene volje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dužni da sprečimo da na naša mesta budu dovedeni "privatni Srbi" Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja. Na taj način sprečili smo ponavljanje scenarija po kojem je na mesto ministra poljoprivrede dovedena javnosti nepoznata osoba bez ikakve političke težine i uporišta u srpskom biračkom telu - navodi se u saopštenju Srpske liste i dodaje da su svojim pojavljivanjem na pomenutoj sednici srpski poslanici sprečili da srpski poslanički mandati budu dodeljeni Slobodanu Petroviću“ čoveku čiji je najveći politički domet i dostignuće to što po Prištini nasrće na Srbe“.

Istovremeno u saopštenju dodaje se da e Srpska lista nastaviti da se vaninstitucionalno bori za ostvarivanje srpskih prava i zaštitu naših nacionalnih interesa na KiM, ne praveći nikakve tajne pogodbe sa ljudima koji sve otvorenije i smelije prete opstanku Srba na ovim prostorima.