PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da će takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BIH ostati na snazi.

On je govoreći o sastanku sa Hašimom Tačijem i predsednikom kosovske skupstine Kadrijem Veseljijem rekao da je tema razgovora bila platforma za dijalog s Beogradom, prenosi pristinska Gazeta ekspres.

"U ponedeljak je dogovoreno da je platforma spremna za predstavljanje parlamentu", rekao je Haradinaj.

PROČITAJTE JOŠ - Veselji pozvao Tačija i Haradinaja na hitan sastanak; Ambasada SAD potvrdila - general otkazao posetu zbog taksi

Upitan da prokomentariše otkazivanje posete američkog generala Timotija Ora Prištini, on je kazao da ne zna razlog, kao i da nije dobio nikakvu zvaničnu potvrdu o otkazivanju posete.

HARADINAJ: NEPRIJATELj JE SVAKO KO OTVORI PITANjE GRANICE

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je danas da pitanje korekcije granice Kosova odgovara samo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i da će se svako ko otvori pitanje granice smatrati neprijateljem albanskog naroda.

On je to rekao u Dečanima gde je razgovarao sa albanskim porodicama, prenosi prištinski Kosovapres.

Haradinaj je ponovio da takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH neće biti ukinute dok Beograd ne prizna nezavisnost Kosova i dodao da takse ne ometaju finalni sporazum sa Beogradom.