LIDERI DSS i SDS, Miloš Jovanović i Boris Tadić još su daleko od odluke o ulasku u novoosnovani opozicioni Savez za Srbiju, koji je inicirao Dragan Đilas.

Prema našim informacijama, iako su se prethodnih nedelja vodili intenzivni pregovori sa Jovanovićem i Tadićem, u njihovim strankama postoje velike rezerve prema priključivanju političkoj organizaciji bivšeg gradonačelnika Beograda.

Na sednici Glavnog odbora DSS, koja je zakazana za sutra, neće se uopšte odlučivati o eventualnom ulasku u Savez i to pitanje do daljeg će biti ostavljeno po strani. Kako kažu naši sagovornici iz ove stranke, oni ne žele da se "malo energije koja je ostala u narodu, utroši u priči i podršci licima koja su već viđena".

Pročitajte još - Parezanović: Đilas potkupio odbornike

Otpori prema Savezu, kako nezvanično saznajemo, i dalje su jaki u Tadićevom taboru. Tadić, koji je bio izričit da neće ulaziti u blok u kom su Dveri, a moguće i DSS, u kontaktu je sa Đilasom, ali pruču o ulasku SDS u Savez za sada vode posrednici.

Portparol SDS Konstantin Samofalov kaže nam da za sada o ovom pitanju "ima samo razgovora, ne i pregovora":

- Nema nikakvih ni pomaka, ni zastoja u razgovorima. Oni teku kao i do sada, nema nikakvih novih momenata.

SLIKA SA ČAVOŠKIM

STRASTI se ne smiruju ni u DS, gde je veliki broj funkcionera bio protiv ulaska u SzS. Njihovo nezadovoljstvo kulminiralo je pre nekoliko dana, kad je potpredsednica Dragana Rakić na svom fejsbuk-profilu objavila, pa obrisala, svoju fotografiju sa Kostom Čavoškim, što je njima bio još jedan znak da stranka politički i ideološki odlazi udesno.