Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, povodom izjave novoizabranog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisno, da je ponekad bolje prećutati i da želi odgovorno da gradi odnose sa BiH.


„Srbija želi dobru saradnju sa BiH, i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva, sa Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Komšićem“, podvukao je on.

Istakao je da neće da koristi svaku priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovara na tvrdnje bilo koga, iako, ističe, svakako nije naročito srećan zbog takve izjave.


PROČITAJTE JOŠ: Komšić: Za mene je Kosovo nezavisna država; Dačić: Provocira, a nije ni stupio na dužnost

"Želim da na odgovoran način pristupam izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa BiH. Bolje je ponekad prećutati. Manje štete u budućnosti“, ukazao je on.

VUČIĆ: NE BAVIMO SE HRVATSKOM

U razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima ne govorim o Hrvatskoj, nikada to nisam učinio, niti se Srbija bavi Hrvatskom.
To je u četvrtak u Kraljevu izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija u Međunarodnoj zajednici navodno kleveće Hrvatsku.
- Razgovaramo o važnim stvarima za našu zemlju, a Hrvatska i Plenković mi nisu na pameti. U životu ih nisam pomenuo, osim ako me neko ne pita – naglasio je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ: Plenković: Srbija loše govori o Hrvatskoj, mi odlučno odgovaramo

- Srbija i Hrvatska će imati dobre odnose u budućnosti, jednog dana će to i Plenković razumeti. Ne govorim loše o Hrvatima i nisam primetio da se Srbija njima bavi, mada mi se čini kao da su me tamo uvrstili među kandidate za neke izbore jer imam više naslovnih strana od njihovih političara.

(G. Ć.)