У Централној изборној комисији данас је организовано извлачење бројева који ће означавати редослед странака на ванредним парламентарним изборима 6. октобра.

Поред представника ЦИК-а, односно странака и коалиција које учествују на изборима, извачењу бројева по којем ће редоследу бити штапани гласачки листићи са странкама и коалицијама које учествују на изборима били су присутни и представници дипломатских представништава на Косову, европске посматрачке мисије и цивилног друштва.

Српска листа која учествује на овим изборима уз подрушку државе Србије али и бројних странака на Косову и Метохији, попут СРС, потом ОО Социјалистичке партије Горе и других налазиће се под бројем 135 на бирачким листићима.

Иначе, на изборима ће учествовати 25 политичких субјеката, од којих 20 странака, четири коалиције и један независни кандидат.

Предизборна кампања почеће 25 септембра и заврашава се 4 октобра, док је рок за пријављивање посматрача из политичких субјеката који учествују на изборима до 27 септембра а до 1. октобра предвиђен је рок за пријављивање међунаордних посматрача и медија.

Фото: Д. З.