U ZDRAVSTVENOM centru Užice, najvećem javnom sistemu u zapadnoj Srbiji, u sredu je zavladao muk, kada se proširila vest o hapšenju B. B. (28), starijeg sina direktora Zdravstvenog centra. Privedeno je još devet osoba povezanih sa njim. Kako navode iz MUP, osumnjičeni se tereti da je od više osoba uzeo 28.450 evra i 250.000 dinara, dajući im lažna obećanja da će oni dobiti posao u ustanovi - na čijem je čelu njegov otac.

Hapšenje su sproveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP Srbije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, gde će B. B. biti saslušan. On je, navodno, tokom dve godine, tokom 2018. i 2019, u sedam navrata od više osoba uzeo pomenutu sumu novca, pa će mu na teret biti stavljeno krivično delo trgovine uticajem.

U gradu na Đetinji se govori da direktor Zdravstvenog centra nije znao za kriminalne aktivnosti svog sina, odnosno, da on nije umešan u nezakonite radnje. Nije obelodanjeno da li je B. B. svoja obećanja o uhlebljenju pokušavao da sprovede preko drugih zaposlenih u ovoj ustanovi.

Pročitajte još - Uhapšeni zbog trgovine uticajem: Reketirali humanitarce i dijasporu (VIDEO)

Da je uhapšeni bio i ranije problematičan, kao i da je roditeljima, inače uglednim lekarima u Užicu zadavao nevolje, govorilo se i ranije, pre ove akcije MUP.

Uhapšeni su još N. Ć. (32), Z. D. (53) i N. D. (31) iz Prijepolja, I. I. (40), A. I. (33) i A. R. (33) iz Užica, M. M. (35) i D. P. (32) iz Kosjerića i M. V. (32) iz Bajine Bašte. Oni su, kako se sumnja, davali novac da bi na nezakonit način došli do posla.


GARANCIJE

OSUMNjIČENI B. B. je sa ostalim uhapšenima, kako se sumnja, sklapao ugovore o pozajmici, kao garanciju da će on uticati na svog oca prilikom zapošljavanja, saznajemo u MUP. Osumnjičenom B. B. je određeno zadržavanje do 48 časova, on će uz krivičnu prijavu biti sproveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu. Ostali osumnjičeni biće privedeni nadležnim tužilaštvima.