ŠEST osoba, među kojima i jedan srpski državljanin, za koje se veruje da su pripadnici kriminalne grupe poznate kao "kavčani", uhapšeno u subotu u policijskoj akciji "Kargo" koju su pripadnici crnogorske policije izveli po naredbi Specijalnog držanog tužilaštva. Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da se uhapšeni sumnjiče da su se kao članovi kriminalne organizacije duži vremenski period bavili regionalnim krijumčarenjem opojnih droga.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, službenici Uprave policije uhaspili su: M. M. (30) iz Beograda, a uhapšeni su i Nikšićani Radovan (30) i Pero Mujović (19), Radosav Vukčević (34) zvani Raštan, njihova sugrađanka Milena Kankaraš (23) te 22-godišnji A. Đ. (22).


PROČITAJTE JOŠ: NOVA HAPŠENjA U NIKŠIĆU: Iza rešetaka šest "Kavčana"

U policiji dodaju da je u prethodnom periodu uhapšen J. B. (34) iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, za kojeg se sumnja da je član ove kriminalne organizacije.

Sumnja se da je R. M. osnovao kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj vršenje krivičnih dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga radi sticanja nezakonite dobiti. Članovi kriminalne organizacije su, kako se sumnja, delovali po unapred određenim zadacima, a kriminalno delovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži vremenski period, saopšteno je iz policije.

Radovan Mujović i Vukčević i ranije su hapšeni zbog šverca narkotika.

Hapšeni su više puta, a krajem prošle godine Radovan Mujović je saslušan nakon što je SDT došao do saznanja da je na spisku za odstrel klanova koji su navodno formirali Erogen Brajović, Igor Vukotić i Ranko Radulović.

Zaštićeni svedok u tom postupku pred tužiocima je ispričao da su na spisku za likvidaciju i policijski funkcioneri, ali i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Grupa koja je uhapšena u subotu, prema policijskim informacijama, bliska je Novljaninu Dušku Roganoviću koji je u aprilu 2017. godine teško ranjen u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njegovog automobila.


PROČITAJTE JOŠ: UHAPŠEN JEDAN OD VOĐA KAVČANA: Na Vojina Stupara pre tri godine pucano kao na filmu

MARIHUANA

"Policija je tokom kriminalističke obrade u vezi sa navedenim predmetom pronašla i oduzela oko 93 kilograma opojne droge marihuana a koja je, kako se sumnja, bila namenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz policije.