U nesvakidašnjoj nesreći koja se u četvrtak, oko 14 sati, dogodila u kraljevačkom naselju Grdica, od strujnog udara nastradao je monter J.Đ.(35) iz Kraljeva, zaposlen u ovdašnjem privatnom preduzeću „Ting“.

Kako se pretpostavlja, nesreća se dogodila kada je korpu u kojoj se na visini od oko pet metara nalazio J.Đ., radeći na postavljanju telekomunikacionog optičkog kabla, zahvatio takozvani strujni luk od obližnje visokonaponske mreže. Od silovitog strujnog udara nesrećni monter na mestu je preminuo.

Pročitajte još - Struja ubila radnika na mešalici za beton

Prema rečima njegovih kolega iz firme, J.Đ. je važio za najboljeg radnika, bio je vrhunski obučen i posedovao je sve neophodne sertifikate i dozvole.

- Nesreća, prava nesreća...Ne znam šta da vam kažem – još u šoku priča jedan od kolega koji je čuvši šta se desilo pristigao na mesto nesreće. - U prvi mah sam pomislio da je korpa zakačila strujni kabl, a ispostavilo se da su strujni luk i varnice udarile u korpu u kojoj je bio monter. Tu, na žalost, nije bilo pomoći.

Foto G. Šljivić


Osim pripadnika kraljevačke policije na mesto nesreće ubrzo su pristigli i lekari hitne pomoći koji su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog montera.

A, više okolnosti pod kojima se nesreća dogodila biće poznato nakon istrage koja je u toku. Nema sumnje da će posla biti i za nadležne inspekcije koje će morati da utvrde i da li su ovom prilikom preduzete sve neophodne bezbednosne i mere zaštite na radu.