ŠESTORO Vrbašana je povređeno kada je na benzinskoj pumpi, na putu prema Kuli, tokom punjenja eksplodirala plinska boca u prtljažniku automobila "ford fokus". U automobilu je bilo sedmoro putnika, a među povređenima je troje dece.

Pet osoba, koje su zadobile opekotine, smešteno je u Opštu bolnicu u Vrbasu, a šestogodišnji dečak je zbrinut u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu. Prema rečima Andreje Đuretić, portparola ove zdravstvene ustanove, dečak je zadobio opekotine po licu, rukama i nogama. Deset odsto njegovog tela je zahvaćeno opekotinama, ali je njegovo zdravstveno stanje stabilno i nije životno ugrožen.

PROČITAJTE JOŠ: Eksplozija plina uništila stanove

Predstavnica za odnose s javnošću Opšte bolnice u Vrbasu, Slavica Otović kazala nam je povređenima tokom popodneva ukazivana pomoć u Urgentnom centru ove ustanove, ali da će naknadno biti odlučeno da li će oni biti hospitalizovani u Vrbasu ili upućeni na lečenje u druge zdravstvene centre.

Na benzinskoj pumpi nisu želeli da govore o eksploziji, osim da je morala da interveniše i vatrogasna ekipa. Istraga će pokazati da li je plinska boca bila atestirana.