GRADSKOM menadžeru Požarevca, M. K.(56), i direktoru JKP „Vodovod i kanalizacija“, V.S. (45), određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita u iznosu od 300.000, odnosno 500.000 dinara.

 Njima je pritvor određen nakon saslušanja, u prisustvu advokata koje su sami angažovali, pred zamenikom tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu. Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili delo za koje se terete.

Za vreme trajanja istrage, koja predviđa saslušanje svedoka, preslušavanje snimaka prisluškivanih razgovora i rezultate određenih veštačenja, oni će biti smešteni u Okružnom zatvoru u
Kraljevu.

Pročitajte još - AKCIJA POLICIJE U POŽAREVCU: Gradski menadžer uzeo mito? (VIDEO)

Treći uhapšeni, Z.Nj. (59), vlasnik preduzeća „Telekomunikacija“ iz Blaca, osumnjičen za davanje mita, prošao je bez policijskog zadržavanja od 48 sati i bez određenja pritvora, jer je pušten da se brani sa slobode.

M.K. se tereti da je, u prostorijama Gradske uprave Požarevac, primio mito od Z.Nj. jer mu je pogodovao prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije u Požarevcu, vredne 111 miliona dinara. V.S. se tereti da je od Z.Nj. uzeo mito jer je prethodno, u korist njegovog preduzeća, izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.