U STRAVIČNOM saobraćajnom udesu automobila, kamiona i traktora, koji se pod zasad nerazjašnjenim okolnostima dogodio u subotu ujutro na Ibarskoj magistrali u kraljevačkom prigradskom naselju Grdica, poginuo je Ilija M. (53), dok su četiri osobe, njegovi saputnici u "hjundaiju i30", teško povređene.

Prema dosadašnjim nalazima istrage, nesreća se dogodila u 7.15 na deonici puta Kraljevo - Preljina, kada je vozač automobila, kraljevačke registracije, krećući se prema Čačku, pokušao da pretekne traktor s prikolicom za prevoz stoke, prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa kamionom novopazarske registracije koji je dolazio iz suprotnog smera. Tom prilikom je zakačio i traktorsku kabinu, koja se od udarca prevrnula na bok.

Od zadobijenih povreda Ilija M. je na mestu preminuo. Iz potpuno smrskanog automobila izvučene su njegove tri saputnice i jedan saputnik, koji su sanitetskim vozilima hitno prevezeni u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu. Šofer kamiona i traktorista prošli su, srećom, s lakšim ozledama.

Lekari kraljevačke bolnice, do zaključenja ovog broja, stanje povređene Ivane M. (21) okarakterisali su kao kritično, dok su njeni majka Gordana M. (49), tetka S. L. (49) i teča D. L. (53) bili u teškom stanju.

- Četiri osobe su primljene na odeljenje intenzivne nege s teškim povredama. Na hirurško-prijemnom odeljenju urađena je reanimacija dvadesetjednogodišnje Ivane M., koja je primljena s proširenim zenicama. Uspostavljen joj je ritam disanja i srca i ona je zasad u stabilnom stanju. Ima frakturu kostiju lica, a ostali nalazi su uredni - kaže dr Milivoje Pavlović, hirurg Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu.

Foto:G.Šljivić


Prema njegovim rečima, muškarac D. L. je zadobio serijski prelom rebara i kontuziju pluća, dok će njegova supruga S. L. biti upućena u Urgentni centar zbog teške povrede oka i frakture lica.


ISTRAGA

UVIĐAJ na mestu udesa obavili su pripadnici kraljevačke saobraćajne policije i nadležnog tužilaštva. Posle istrage biće, kako se očekuje, poznate okolnosti pod kojima se ova nesreća dogodila.

Za vreme uviđaja nije bilo zastoja u saobraćaju.