MALOLETNI A. O. (15) iz Bačke Topole pronađen je u utorak ujutru mrtav u domu svog druga Valentina Bašića (20) u Ulici Bele Bartoka, na rubu naselja. Telo dečaka pronašao je njegov otac Andor koji je došao da potraži sina, jer se nije vratio kući.

Kako nam je u utorak ispričao Valentin, A. O. je došao kod njega pola časa iza ponoći.


PROČITAJTE JOŠ:
TRAGEDIJA KOD UŽICA: Dečak se obesio u dvorištu kuće

- Seli smo u sobu i pričali. Žalio se na glavobolju i spominjao brufen, ali ovde ništa nije popio, pili smo samo sok, slušali muziku i pričali - kaže nam vidno potreseni mladić. - Nedavno ga je ostavila devojka i to je jako teško podneo. Nije mu se išlo kući i hteo je da ostane ovde da spava. Rekao sam da nema problema i probudio baku da kod nje u sobu legne, jer tamo ima više mesta. Oko dva sata smo zaspali.

Priču svog praunuka potvrđuje starica Katalin Hajtman, dodajući da im je donela ćebad i krevetninu i ustupila sobu.

- Oko devet sati ujutru sam otišla do bašte kada je došao Andor i pitao za svog sina. Pokazala sam mu da su obojica u sobi i da još spavaju - dodaje Katalin. - On je ušao unutra i odmah izašao i vikao da mu je dete mrtvo i čudio se kako to nisam videla. Kako da vidim kada nisam ni ulazila unutra, mislila sam da spavaju. Bilo je strašno, čovek je vikao da se probudi i ustane, ali on je bio mrtav. Strašan šok za sve nas.

NEMA TRAGOVA NASILjA ISTRAGU o smrti A. O. vodi Više javno tužilaštvo u Subotici, koje je odmah naložilo obdukciju preminulog dečaka. - Dok obdukcija ne bude završena niko ne može da kaže šta je uzrok smrti jer nema tragova nasilja. Po našim saznanjima, bio je samo kod druga - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Preminuli dečak je završio specijalno odeljenje OŠ "Vuk Karadžić" na Krivaji i nije nastavio školovanje, već je, da bi imao za život, radio sezonske poslove. Najviše vremena je provodio kod tetke Terezije, a po rečima druga, tamo je više voleo da bude nego kod kuće, jer mu je ona pomagala i brinula o njemu.

Kod tetke je bio i u ponedeljak, a ona ga je, kako kaže, ispratila oko deset časova uveče.

- Svakog dana je dolazio. Tako je bilo i u ponedeljak. Popili smo kafu, ispratila sam ga i pitala da li ide kući. On je rekao da ide i da ništa ne brinem - sva u suzama priča nam Terezija Tribicki. - I dalje sam u šoku od toga što se desilo. Bio je dobar dečko, radio je da bi imao neki dinar. Šta god da je trebalo, on mi je pomagao.

Šta se desilo kobnog ponedeljka uveče pokazaće istraga, jer je i dalje nepoznato gde je dečak bio otkad je otišao od tetke do dolaska kod svog druga Valentina. U javnosti se priča da je bio na nekoj žurki, ali za to još nema zvaničnih potvrda.


PROČITAJTE JOŠ:
TUGA: Dete (2) upalo u rupu s vodom i utopilo se