TAČNO je da nam je Darko Stankov pričao o pljačkama na pumpi, a Kristijan o panik-tasteru. Darko je imao jedno iskustvo, koje je bilo malo i komično. Ja nisam učestvovao u tom razgovoru jer nisam imao takvih situacija. Napadača sam uočio kod vrata ve-cea. Moja prva reakcija je bila iznenađenje. Zamrznuo sam se. Video sam da je ramenom zakačio Darka, ali ne i sam trenutak opaljenja. Kristina je delovala uplašeno, napravila je blagi pokret udesno kada se dogodio pucanj.

Ovo je u utorak pred Višim sudom u Beogradu ispričao svedok Mladen Nikolić, odgovarajući na pitanja branilaca optuženog Miloša Srebrića. Njemu se sudi za ubistvo Kristine Kaplanović maja 2017. godine na NIS-ovoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu. Nikolić je tada radio na pumpi prekoputa, a kobne večeri došao je oko 22 časa posle smene.


PROČITAJTE JOŠ:
ZLOČIN NA VIDIKOVCU: Nožem rasporio majku od stomaka do vrata, osuđen na 13 godina zatvora

- Kada je pištolj opalio, čučnuo sam i uhvatio se za uvo. Napravio sam nekoliko koraka ka auto-putu i kesu sa ličnim stvarima sam bacio ka žbunju. Polusavijen sam utrčao u objekat. Došla je onda policija, Hitna pomoć i novinari. Bio je tu i Darkov otac, ali ne znam kada je on došao. Kada sam video Kristinu da leži, mislio sam da se onesvestila od straha - ispričao je Nikolić.

On je objasnio da njega nisu vodili na prepoznavanje.

- Ne znam zašto... Nisam siguran da bih mogao da prepoznam lice, jer ja sam video samo njegovu konstituciju. Bio je kratko ošišan, ili proćelav ili kratke svetle kose. Oči mu nisam video. Optuženog ne poznajem, nisam ga viđao - rekao je ovaj svedok.

Optužen: Miloš Srebrić

Kristijan Petrov, kolega ubijene devojke koji je sa njom počeo dan pre kobnog događaja, ispričao je da se ne seća tačno ko je gde stajao.

- Kod sebe sam imao panik-taster, u vidu priveska na ključevima. Napadač nije ušao u objekat, ali nam je brzo prišao sa pištoljem. Sve je trajalo veoma kratko. Ja sam ušao u pumpu, uhvatila me panika od zatvorenog prostora. Izašao sam napolje i video koleginicu da leži. Od straha nisam mogao dugmiće na telefonu da pogodim - izjavio je Petrov.

Na pitanje advokata, da li je dok su stajali bilo priče o iskustvu Darka Stankova sa pljačkama na pumpi, kao i tome kako se koristi panik-

-taster - Petrov je odgovorio: "Možda smo i pričali, ne sećam se, ostavljam tu mogućnost...".

Vesna Srebrić, sestra optuženog, iskoristila je pravo da ne svedoči. Suđenje se nastavlja 15. aprila, kada bi trebalo da budu saslušani veštaci.


PROČITAJTE JOŠ:
UŽAS KOD ZRENjANINA: Tukli staricu zbog arende?

RASPRAVA ADVOKATA, SUDIJE I TUŽIOCA

NASTAVAK glavnog pretresa, kao i prethodno ročište, obeležile su žive razmene argumenata između advokata odbrane, sudije i zamenice tužioca. Branilac Vladan Jevtić je insistirao da svedoci detaljno objasne kada je Darko Stankov došao i po kom dogovoru. Na negodovanje u sudnici, Jevtić je objasnio da želi da se utvrdi zašto je Stankov prepoznao lice koje nije bilo tamo.

Podsetimo, Stankov je prepoznao Srebrića kao napadača. Ovaj svedok ima policijsku zaštitu, nakon pretnji koje je dobio.