U VIŠEM tužilaštvu u Beogradu, u četvrtak je, u svojstvu oštećenog, saslušan otac pokojnog Miloša Mileusnića (24), studenta iz Čačka, za čije ubistvo se sumnjiči Neđeljko Đurović (28) iz Požarevca. Kako nezvanično saznajemo, Milošev otac je izjavio da nema nikakva saznanja o tom događaju niti su mu poznate okolnosti pod kojima se on desio.

On se u četvrtak pred tužiocem izjasnio da se pridružuje krivičnom gonjenju osumnjičenog, a istakao je i imovinsko-pravni zahtev, odnosno zahtev za dobijanje odštete koja će na red doći eventualno nakon pravosnažnosti presude. Branilac osumnjičenog, požarevački advokat Jovan Stanojević, koji se prethodnog vikenda upoznao sa dokaznim materijalom, kaže da dopuna ovog materijala još uvek nije stigla.

Pročitajte još - UBISTVO NA ZVEZDARI: Prvo hteo da izbode ženu pa naleteo na Miloša?

- Očekivali smo da nam se dostave i rezultati DNK analize, nalazi obdukcije i snimci nadzorne kamere, ali do toga do danas nije došlo - rekao je Stanojević.

U Višem javnom tužilaštvu u petak se nastavlja postupak, saslušanjem dva svedoka. Podsetimo, Neđeljko Đurović iz Požarevca uhapšen je 28. januara, zbog sumnje da je dan ranije nožem usmrtio Miloša Mileusnića, u beogradskom naselju Zvezdara.

Miloš Mileusnić