GODINU dana nakon što je protiv samoproklamovanog iscelitelja Alena Azarića podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nadrilekarstvo, slučaj i dalje stoji u mestu. Iako je Prvo tužilaštvo u Beogradu, kojem je prijava podneta 10. januara prošle godine, tražilo od policije da odradi određene neophodne radnje, između ostalog i da ga saslušaju, kako bi se tvrdnje iz prijave proverile, njima do danas nije stigao niti jedan traženi dokument.

Kako nam je rečeno u Tužilaštvu, zbog toga su pre dva meseca policiji poslali urgenciju da im se dostavi sve ono što su tražili u najkraćem roku. Kad im bude dostavljena tražena dokumentacija, doneće odluku ima li elemenata da se pokrene istraga.

Krivičnu prijavu protiv Azarića, ali i njegovog oca podnela je Vojna policija zbog toga što je, kako se navodi, lečio ljude u Vojnom samačkom hotelu "Galeb", dok je stariji Azarić navodno prodavao izvesne medikamente.

PROČITAJTE JOŠ - "NOVOSTI" SAZNAJU: Krivična prijava za "iscelitelja" Alena Azarića

Čitava priča oko Azarića kulminirala je nakon njegovog gostovanja u jutarnjem programu televizije Pink, krajem januara prošle godine, koje je izazvalo lavinu reakcija u javnosti. Tom prilikom on je došao u verbalni sukob sa doktorom Momčilom Jakovljevićem, specijalistom opšte hirurgije i pomoćnikom direktora KBC "Dr Dragiša Mišović". Azarić je tada tvrdio da ima lek protiv raka, navodeći da je on doktor prirodne medicine, da je u Zagrebu završio fitoterapiju, kao i da završava kinesku tradicionalnu medicinu. Tužilaštvo je, između ostalog, tražilo i da im se dostavi i snimak sporne emisije.

Prilikom jednog drugog televizijskog gostovanja, a što su preneli pojedini mediji, Azarić je izjavio da je diplomu doktora stekao na Fakultetu za prirodnu medicinu, čiji je osnivač Miroljub Petrović.

- Završio sam Fakultet prirodne medicine Miroljuba Petrovića preko interneta, koji nije priznat, ali taj fakultet meni je pomogao da utvrdim znanje - rekao je Azarić. - Polje u koje ja ulazim je onkologija. Pročitao sam jedno 3.000 stranica konvencionalne medicine i da mogu da polažem samo taj deo onkologije, mislim da bih sa desetkom završio, čak i doktorirao, 100 odsto. Nisam sebi dozvolio da može ijedan onkolog profesor doktor da me matira u tom polju.

PROČITAJTE JOŠ - Lažne iscelitelje niko ne prijavljuje

BIO U "PAROVIMA"

ALEN Azarić je 2017. godine bio učesnik rijalitija "Parovi" na Hepi televiziji, ali je ubrzo diskvalifikovan.

Kako je tada saopštila produkcija, on je počeo da postavlja razne ultimatume i ucenjuje, tražeći da neki od učesnika sa kojima je imao lični sukob budu izbačeni. Pošto o tome odlučuju gledaoci, smatralo se da je time prekršio pravila, zbog čega je izbačen.