PRIJEPOLjE - Zdravstveno stanje Emira Hamzića (28), fudbalera Polimlja kog su u noći između između petka i subote brutalno pretukla trojica mladića, stabilno je i on nije više životno ugrožen iako ga lekari drže još uvek u veštačkoj komi.

Snimanja koja su obavljena u utorak pokazala su da je zahtevna operacija dobro protekla te da se stvari odvijaju nabolje. Zbog napada na Hamzića Nikoli S. (23), jednom od trojice koja su ga tukla, zbog krivičnog dela nanošenje teške telesne povrede, pred Osnovnim sudom u Prijepolju određen je pritvor do 30 dana.

Protiv dvojice njegovih saučesnika, maloletnih lica, Više javno tužilašvo u Užicu dostavilo je sudiji za maloletnike predlog za pokretanje pripremnog postupka.


Napad na fudbalere Polimlja samo je jedno u nizu teških krivičnih dela koje je potreslo grad na Limu u poslednjih mesec dana i uznemirilo javnost, zbog toga porodica i prijatelji Emira Hamzića u petak organizuju mirnu protesnu šetnju ulicama Prijepolja.


Protestni skup na platou Doma kulture planiran je za 13 i 30 časova, dok će šetnja krenuti pola sata kasnije. Okupljeni građani će ići Valterovom ulicom pored zgrade Opštine i sve do Osnovnog suda.


Pročitajte još: NAPAD NA FUDBALERE POLIMLjA: Brutalno pretučena dvojica mladića


- Želimo mirnom, protestnom šetnjom od Doma kulture do zgrade Osnovnog suda izraziti nezadovoljstvo sve većom stopom nasilja u našem gradu, kao i solidarnost i podršku i drugim žrtvama nasilja u ovim teškim trenucima, kako bi ukazali da međusobno zajedništvo, poštovanje različitosti našeg grada i građana mogu stati na kraj sve učestalijem nasilničkom ponašanju pojedinaca – kazao je “Novostima” u ime porodice Mirza Hamzić i pozivamo sve građane koji osuđuju nasilje da se pridruže i da zajedno pokažu da je Prijepolje grad mirnih, poštenih i solidarnih ljudi i da jedino u takvom okruženju možemo gajiti našu decu.


Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Prijepolju, za četvrtak 29 novembar zakazano je saslušanje jednog osumnjičenog lica i više svedoka, nakon čega se očekuje podizanje optužnice.


Pročitajte još: Borba za život kapitena Fudbalskog kluba Polimlje


- Nikoli S. na teret se stavlja krivično delo nanošenje teške telesne povred za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 1 do 8 godina. Nakon što se saslušaju svi učesnici u ovom postupku očekujem da tužilac podigne optužnicu – kazala je advokat Arnesa Kukuljac pravni zastupnik oštećenog.


Inače, u proteklih mesec dana zbog porasta nasilja i kriminala Prijepolje je na desetine puta pominjano u crnoj hronici svih većih medija u zemlji.