OTAC me je prvi put silovao 2015. godine, u kupatilu naše porodične kuće, kada sam bio u petom razredu osnovne škole. Zlostavljanje se nastavilo sve do 2017. A kulminiralo je kada me je prisilio da ga oralno zadovoljim. Nakon toga, krišom sam uzeo nož iz kuće i u školi pokušao da se ubijem jer više nisam mogao da živim sa tim.

Ovako svoju stravičnu priču započinje dečak, star 13 godina, čiji je otac B. V. (45) iz okoline Knjaževca, uhapšen pod sumnjom da je sina seksualno zlostavljao.

- Prvi put se to desilo kada sam imao 11 godina - priča dečak. - Ušao sam u kadu da se okupam, kada je otac došao u donjem vešu. Na glavu mi je stavio previše šampona, naredivši mi da otvorim usta i oči. Penu nisam mogao da pljunem, a oči su me pekle od nje. Onda me je okrenuo i silovao me.

Po rečima dečaka, nakon silovanja, otac mu je zapretio da majci ništa ne sme da priča. U protivnom, obećao mu je da će ga “prebiti tako da će ga zapamtiti”.

- Nakon toga uvek sam gledao da, nekako, udesim da me okupa majka - nastavlja dečak. - Međutim, otac je, povremeno, insistirao na tome da me on kupa. Majka ga se bojala i ništa nije smela da mu kaže.

PROČITAJTE JOŠ - UHAPŠEN ZBOG SUMNjE DA JE OBLjUBIO SINA: Zaključavao se u kupatilo i silovao dečaka!

Scenario je uvek bio identičan. Otac bi svukao sina, zaključao vrata od kupatila, stavio dečaku previše šampona i silovao ga.

- Nisam smeo ni glasa da pustim, jer mi je sve vreme pričao da će me prebiti - govori mališan. - Na kraju je, posle izvesnog vremena, tražio i da ga oralno zadovoljim. Posle toga sam rešio da se ubijem.

Mališan je iz kuće ukrao nož i otišao u školu. Tamo je pokušao da sebi oduzme život, ali su ga nastavnici primetili i sprečili u tome.

NEGIRAO DELO U POLICIJI OSUMNjIČENI B. V. je na saslušanju u policiji negirao delo koje mu se stavlja na teret, rekavši da je njegov sin sve to izmislio po nagovoru svoje majke. I u selu u kome se ovo desilo kažu da je dečakov otac bio problematičan, ali malo ko veruje da je mogao da seksualno zlostavlja sopstveno dete. Protiv njega je određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke i javnost, ali i ponovio delo koje mu se stavlja na teret.

- Odveden sam na razgovor sa školskim psihologom - nastavlja dečak. - Bili su prisutni i direktor škole, kao i moj razredni starešina. Tada sam prvi put, bila je 2017. godina, ispričao šta mi je otac radio.

Odmah su obavešteni policija i centar za socijalni rad, koji su majku i sina smestili u sigurnu kuću. Zbog ozbiljnosti optužbi policija je sprovela istragu koja se ovih dana okončala hapšenjem B. V. Njemu se na teret stavlja obljuba nad maloletnim detetom.

- Sumnjala sam da se nešto dešava, ali nisam mogla ništa da dokažem - dodaje A. V. dečakova majka. - Posumnjala sam, najpre, kada mi je dete plačući kazalo da ne želi da ga kupa otac.

A. V. je počela da insistira na odgovoru, ali se tada umešao B. V. koji je, navodno, kazao sinu da “prestane da izvodi i da ulazi u kupatilo”.

- Ja sam sina kupala najviše desetak minuta - nastavlja majka. - Međutim, kada je on ulazio u kupatilo sa ocem, njih dvojica su se u njemu zadržavala i po više od pola sata.

- Jednom sam stala kod kupatila i slušala - dodaje A. V. - Čula sam kako mi je sin vrisnuo. Srce mi je sišlo u pete. Počela sam da lupam na vrata, a suprug i sin su izašli.

PROČITAJTE JOŠ - Obljubio sina, prijavila ga škola

Dečakova majka je pitala svog muža zašto je dete vrisnulo, na šta joj je on odgovorio da mu je upala pena u oči.

- Nisam smela ništa dalje da pitam, jer nas je on za najmanju sitnicu tukao - kazuje majka. - Sama u selu sa detetom, pomoći niotkuda. Plašila sam se za sinovljev i svoj život.

Ona kaže da je B. V. krvnički tukao dečaka.

- Za najmanju sitnicu naterao bi ga da se skine, nakon čega ga je tukao, najčešće vojničkim opasačem. Ni sama ne znam koliko mi je puta dete modro išlo u školu. Osim kaišem, B. V. je sina tukao i motkom, ali i pesnicama - plače A.V.

Po njenim rečima, B. V. je sina prvi put istukao kada je ovaj imao samo šest meseci.

- Dete je plakalo, a moj muž je došao sa posla i kazao mi: “Ućutkaj ga, jer sam umoran i hoću da spavam” - seća se A. V. - Rekla sam mu da ide u drugu sobu i legne, te da mu niko neće smetati. On se tada razjario, oteo mi dete i bacio ga na krevet. Beba je sa kreveta pala na pod i još jače počela da plače. A, moj suprug se samo okrenuo, otišao u drugu sobu i legao da spava.

Tortura je, kaže ova žena, trajala sve do prošle godine, kada je dečak pokušao da se ubije.

- Tada sam čvrsto odlučila da pobegnem i da se, po cenu života, ne vraćam u selo - odlučna je ova žena. - Moj sin je sada pod stalnim nadzorom lekara i pije gomilu lekova. Bojim se samo trauma, jer je višegodišnje zlostavljanje ostavilo, bez sumnje, neizbrisiv trag na mom sinu.