BEOGRADSKA policija i danas je intenzivno tragala za razbojnikom koji je u četvrtak uveče pucao u glavu radnici Kristini Kaplanović (20) tokom pokušaja pljačke NIS benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu! Ona je prebačena na odeljenje “šok A” Kliničkog centra Srbije i lekari se bore za njen život. Kako saznajemo, u kasi je kobne večeri bilo svega 10.000 dinara, ali ni njih lopov na kraju nije odneo.

Nezvanično, nepoznati razbojnik uleteo je na benzinsku pumpu oko 22.30. Na radnom mestu bili su Kristina i još dvoje kolega.

- Iako nisu pokušali da pruže otpor, pljačkaš im je prišao držeći pištolj u ruci, kojim je gurao radnike u ugao objekta - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Devojka je iznenada okrenula glavu, i tada je, najverovatnije refleksno, ispaljen hitac, koji ju je pogodio u potiljak.

Pacijentkinja je primljena u Urgentni centar KCS, sa veoma teškim povredama. Hospitalizovana je i urađena joj je kompletna dijagnostika, rekli su nam u Urgentnom:

- Dajemo sve od sebe da je održimo u životu, ali je njeno stanje sada veoma teško.

Kako smo saznali, razbojnik nije uzeo 10.000 dinara, koliko je bilo u kasi, već je, videvši šta se dogodilo, pobegao. Pripadnici MUP i danas su bili na mestu nesreće. Pretraživali su teren pokušavajući da otkriju tragove koji bi doveli do pljačkaša. Kako se sumnja, on je posle pucnjave utekao u šumu iznad pumpe, koja se prostire duž auto-puta. Posao inspektorima dodatno je otežavala zarasla trava i šipražje. Objekat je bio obeležen trakom, tako da pristup benzinskoj stanici nije bio moguć.

KAMERE ZABELEŽILE NAPAD INTERVENTNE jedinice policije još u četvrtak uveče započele su potragu za razbojnikom koristeći pse tragače.
- Kolege iz Funkcije za korporativnu zaštitu odmah su obezbedile objekat i dostavili snimke video-nadzora nadležnim organima - kažu iz NIS.

- Nećemo raditi do daljeg, a o incidentu ne smemo ništa da govorimo - rekao nam je jedan od zaposlenih. - Ja sam odnedavno počeo da radim, tako da povređenu devojku ne poznajem dobro.

Porodica nesrećne devojke došla je iz Vilova kod Nove Varoši u Urgentni centar, iste noći kada je ranjena. Prema rečima Ljubenka Kaplanovića, Kristininog brata od strica, roditelji, Stojanka i Stanislav Kaplanović su poljoprivrednici i žive skromno.

- Kristina je predivno dete. U Beograd je iz Vilova kod Nove Varoši došla prošlog leta, kada je polagala prijemni za Višu poslovnu školu. Pošto nije primljena na budžet, rešila je da pauzira i da radi, pa da ove godine pokuša ponovo - priča Ljubenko. - Stanuje kod tetke u Vinči i nije joj bilo teško da odatle svakog dana dolazi u Veliki Mokri Lug, da bi zaradila za školovanje. Ne mogu da verujem da je ovakva nesreća pogodila ovu skromnu porodicu.

Kako kaže Ljubenko, ona ima i dve mlađe sestre.

- Ne znam kako će njena porodica ovo prevazići, a i svi koji je poznaju, jer njen trud u životu može da bude primer.

KOMPANIJA UZ PORODICU

- UZ KRISTININU porodicu u ovom teškom trenutku smo svi mi iz kompanije i spremni smo da pružimo svu neophodnu pomoć. Od prvog trenutka pružili smo podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova za što brže rasvetljavanje ovog slučaja. - saopšteno je iz kompanije NIS, u kojoj je Kristina Kaplanović radila kao kasirka.