MOTIV za monstruozno ubistvo srpskog državljanina Miloša N. u Beču najverovatnije su novčani dugovi koje nije želeo da vrati osumnjičenom za ubistvo. Slučaj ubistva Miloša N, prodavca automobila iz Beča, koji je pronađen raskomadan nadomak glavnog grada Austrije na Vinervaldzeu, nema veze sa mafijom ili ratom švercera automobila, kao što su spekulisali austrijski mediji, već je motiv svađa zbog dugova.

Bečka policija uhapsila je jednog srpskog državljanina starog oko 40 godina, koji je pokušao da izvrši samoubistvo, a u oproštajnom pismu navodno je priznao ubistvo Miloša i naveo da je izvršio zločin pošto prodavac automobila nije hteo da mu vrati dugove, pišu mediji. Državno tužilaštvo naložilo je istražni zatvor za osumnjičenog, koji je pre izvesnog vremena Milošu N. pozajmio veću svotu novca.

Navodno su on i Miloš bili poslovni partneri.

Portparol državnog tužilaštva u Beču Tomas Večej potvrdio je da su se dvojica muškaraca poznavala, ali nije želeo da se izjasni o motivu zločina, jer je istraga još u toku.

Prema njegovim rečima, istražni organi još saslušavaju uhapšenog, koji je, prema nekim austrijskim medijima, već priznao zločin. Večej je dodao da nema naznaka da je još neko učestvovao u zločinu. On je naglasio da ovaj slučaj nema nikakve veze sa ubistvom Milenka M., takođe prodavca automobila srpskog porekla, čije je raskomadano telo otkriveno u aprilu u Bečkoj šumi.