Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzioneri jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobiti u periodu između 20. novembra i 1. decembra.


"Najkasnije do 1. decembra ćemo penzionerima da uplatimo 5.000 dinara", rekao je Vučić gostujući na Pinku.


Dodao je da će ta jednokratna pomoć najviše značiti penzionerima sa najmanjim primanjima i da će moći da se spreme za slave Aranđelovdan i Svetog Nikolu, kao i Božić.


Vučić je podsetio da će od novembra biti povećane plate u javnom sektoru, a a najviše medicinskim sestrama.


Povao je mlade da ostanu u Srbiji i da imaju više dece i istakao da samo tako možemo da opstanemo.


"lako je reći meni da pričam gluposti i daj veću platu pa ću da ostanem u zemlji. Pa ne može niko da ti da to za tri dana, niti za tri godine. Ali, smo u poslednjih pet godina sa 330 evra plate povećali na 510 evra koliko će sada biti. Kada bio takav progres imali u narednih pet godina pa da bude 780 evra, što bi bio izvanredni rezultat. Srbija bi velikom brzinom pristizala razvijene zemlje po visini plate, ali za to je potrebno vreme i strpljenje".


Vučić, takođe, kaže da se užasava tekstova u medijima kako Nemačka i druge evropske zemlje čakaju naše radnike.


"Iz kože mi dođe da iskočim kada vidim kako se reklamiraju druge zemlje. Treba da gradimo svoju zmelju i da nam Srbija bude puna deca, a ne da gradimo druge zmelje i njima da ostavljamo svoju decu", poručio je predsednik.


PROČITAJTE I: Mali: Isplata većih plata već u decembru


Dodao je da naša ekonomija neće moći da izdrži da ko ne bude imao ko da radi.


"Ostanite ovde da se borimo zajedno i hvatamo karak sa svetom, a to ćemo uspeti digtalizacijom, robotikom i veštačkom inteligencijom", poručio je Vučić i dodao će država nastaviti da sve više da privlači strane investicije.


Hvala građanima što su razumeli da je težak put dobar za Sbiju i hvala im na toj vrsti odgovornosti, dodao je predsednik Srbije.