MESEC dana nakon što je država od lokalne samouprave preuzela rukovođenje niškim aerodromom "Konstantin Veliki", rukovodstvo ove vazdušne luke najavljuje nove linije i investicije.

Prema rečima Dušana Kneževića, vršioca dužnosti direktora, prvih osam meseci ove godine "Konstantin" je uslužio 236.949 putnika. To je za 11 odsto, odnosno 23.622 putnika više nego u istom periodu lane.

- Imajući u vidu da za prvih osam meseci beležimo porast, a pritom je najavljena još jedna avio-linija na relaciji Beč - Niš - Beč možemo da kažemo da je realno očekivati kraj godine sa 360.000 opsluženih putnika - kaže Knežević.

- Redovan putnički avio-saobraćaj obavlja se prema najavljenom letnjem redu letenja. Ka svim destinacijama leti se dva puta nedeljno, osim ka Cirihu i Bazelu, gde imamo tri leta. Zimskim redom letenja, koji počinje 28. oktobra, definisani su letovi ka svim destinacijama po dva puta nedeljno.

PROČITAJTE JOŠ - NIŠKI AERODROM: Častili svakog putnika sa po 5,5 evra

Knežević ističe korektnu saradnju sa "Vizerom" i "Rajanerom", s kojima aerodrom ima potpisane ugovore do 2021. To znači i da će cena aerodromskih usluga ostati na istom nivou kako je ugovorima i definisano.

STIŽE OPREMA

- Neometano funcionisanje avio-saobraćaja je primarni cilj i svakako da ćemo težiti razvoju avio-saobraćaja, kao i stvaranju boljih uslova na samom aerodromu. Obnova aerodromske opreme je, takođe, u planu, a prve rezultate ulaganja i podrške od strane resornog ministarstva odnosno države očekujemo već u predstojećim mesecima.