TITULU "žena zmaj" ove godine je ponelo devet uspešnih preduzetnica u konkurenciji od 24 nominovanih iz cele zemlje. Udruženje poslovnih žena Srbije je sinoć na svečanosti u pozorištu "Madlenijanum", 11. put zaredom, dodelilo nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja" najboljim preduzetnicama u Srbiji, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.


PROČITAJTE JOŠ: Žene zmajevi lobiraju uspeh


U kategoriji "najevropskija ženska firma" nagradu su dobile dve preduzetnice Aleksandra Bogunović, suvlasnica preduzeća "Bexing" d.o.o. iz Beograda, i Milenca Srećković, suvlasnica i direktorka preduzeća SET d.o.o. iz Šapca. Komisija je odlučila da sedam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja gde su postigle zapažen uspeh.

- Iz godine u godinu kandidatkinje za nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja" su najbolji reprezenti uspešnog ženskog preduzetništva. Veliko nam je zadovoljstvo što smo kroz ovu nagradu uspeli da učinimo vidljivim doprinos žena razvoju malih i srednjih preduzeća i privrede - istakla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i autorka projekta "Cvet uspeha za ženu zmaja".