BUDUĆI da poseduje kompaniju koja proizvodi sredstva za negu kože, glumica Džesika Alba zna ponešto i o spravljanju prirodnih maski za negu lica i tela u kućnim uslovima. U jednoj od epizoda popularnog TV programa "Dr Oz šou" otkrila je recept za piling koji sama pravi i često primenjuje na svom licu.

- Sve su to sastojci koje imamo kod kuće i možemo da ih koristimo kako bi nam koža bila lepša i svežija - rekla je popularna glumica, otkrivši tako da ne troše baš sve holivudske dive gomilu novca na skupocene preparate za negu.

Prirodi se okrenula posle jedne alergijske reakcije na deterdžent za veš koji je, navodno, napravljen isključivo za bebe. To ju je podstaklo i da osnuje kompaniju, odnosno, kako kaže, "brend koji će roditeljima pružiti sve neophodne informacije i proizvode koji su bezbedni za zdravlje dece, a uz to i svima dostupni".

- Kod mene je sve transparentno, tačno naznačeno šta se nalazi u proizvodima. Naravno, kako nisam ni lekar ni naučnik, ne mogu uvek da razumem sve što je nabrojano na ambalaži, ali sigurna sam i tvrdim vam da u mojim proizvodima nema štetnih hemikalija.

Alba, koja u braku sa glumcem Kešom Vorenom ima troje dece, piling pravi od pola šolje jogurta, kašike mlevene kafe i kašike kokosovog ulja. Sve pomeša i time masira lice. A svaki put posle napornog dana tokom koga je bila pod debljim slojem šminke, ova lepotica umesto kokosovog ulja stavlja limunov sok, koji se pokazao kao odličan izbor za smanjivanje pora, uklanjanje tragova masnoća na licu i sprečavanje pojave akni.