Već četvrtu godinu za redom, u Prizrenu od 23. do 25. avgusta, u atrijumu Crkve Svetog Spasa iz 14 veka održaće se festival rane muzike „Medimus”.

Prema rečima organizatora, ovaj nesvakidašnji festival na našim prostorima i ove godine međunarodnog je karaktera.

- Ove godine nam dolaze gosti iz Grčke (Grčki vizantijski hor) i Mađarske (Musica Profana), a imaćemo čast i da čujemo naš čuveni ansambl „Renesans”, najstariji ansambl koji se bavi izvođenjem rane muzike u Evropi, koji ove godine slavi 50 godina rada. Kao i svake godine, posetioci Festivala imaće priliku da čuju i festivalski ansambl „Medimus” sastavljen od muzičara iz regiona - ističe Bojan Babić, predsedik Udruđenja prijatelji manastira svetih Arhangela kod Prizrena.

Pročitajte još - NOTE ZA DUŠU U CARSKOM GRADU PRIZRENU: U atrijumu Crkve Svetog Spasa otvoren međunarodni festival srednjovekovne muzike "Medimus"


On napominje da ovogodišnji Festival zatvara ansambl Simonida Hiperboreja koji će predstaviti drevnu muziku evroazijskih i indoevropskih naroda. Inače, generalni pokrovitelj Festivala je Ministarstvo kulture Republike Srbije uz podršku eparhije raško-prizrenske, dok je jedan od medijskih sponzora festivala i naš list.