POSTOJE stvari koje su od nacionalnog značaja, projekti koji su napravljeni od našeg zajedničkog novca, gde mi kao narod treba da budemo jedinstveni i složni. Uvek sam se odazivao i uzimao učešće u svečanostima koje je organizovala Crkva, vojska, policija i naravno država. Podele na opoziciju i vladajuće me nikada nisu zanimale. Ne želim da budem deo dirigovanih i neprirodnih podela mog naroda - poručio je poznati glumac Nenad Jezdić u izjavi medijima, reagujući na prozivke na društvenim mrežama zbog svog učešća u ceremoniji otvaranja nove deonice auto-puta "Miloš Veliki".

Nagrađivani glumac je u kostimu kneza Miloša Obrenovića u nedelju uveče sa bine čitao odlomke monodrame o ovom velikom vladaru i ne vidi razloge za toliku hajku protiv njega.

- Pa, ko je trebalo da čita monodramu "Miloš Obrenović", po tekstu Milovana Vitezovića, u kostimu koji jeste moj kostim i iz projekta u kom sam igrao pre 10 godina? Neko od državnika ili glumac? Odazvao sam se na poziv svoje države. Ideja je bila da se javno i u radosti setimo velikog imena i značaja kneza Miloša. Skepsa i paranoja su nepotrebne. Ja se od srca radujem narodnom uspehu i dobitku kroz taj auto-put. To je put svih nas. Mi kao narod silnu dangubu napravismo da bismo se bavili ogovaranjem - rekao je Jezdić.

PROČITAJTE JOŠ - KOMENTAR: Miloš

Po njegovim rečima, njegov nastup na otvaranju auto-puta nije u suprotnosti sa svim što je radio i govorio ranije, prilikom sličnih prigoda.

- Politikom nemam nameru da se bavim. Zašto politizovati nešto što jeste deo mog posla? - pita se Jezdić. - Cela ova internet čarlama oko proslave i auto-puta najbolje i opisuje na kakvom se putu kao ljudi i građani nalazimo. Sa čime ćemo mi izaći pred one koji dođu posle nas. Sa pljuvanjem, ogovaranjem, mržnjom i nečinjenjem. Ako će nam jezik i tastature biti oružje, a ne ono što realno možemo da napravimo, onda bolje da nas nema.

PROČITAJTE JOŠ - Gotovo milijardu evra u 5.000 kilometara regionalnih puteva, najavljena gradnja auto-puta "Vožd Karađorđe"(FOTO+VIDEO)