Grad Beograd danas je preuzelo upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom s kojom je, kako je saopšteno, "na nedomaćinski način do sada raspolagalo opštinsko javno preduzeće SRPC ''Milan Gale Muškatirović''".


Dugovi tog opštinskog preduzeća iznose preko milion evra, što je dovelo u pitanje rad centra, saopšteno je iz Gradskog privrednog društva "25. maj - Milan Gale Muškatirović”, koje je preuzelo upravu nad tim sportskim centrom na Dorćolu i ističe da će na ovaj način gradska imovina biti zaštićena i stvoreni uslovi za nova ulaganja i modernizaciju bazena i sportskog objekta.


PROČITAJTE JOŠ - Zatalasalo se oko terena


Kako prenosi Beoinfo, građani Starog grada kao i ostali Beograđani bazen će moći da koriste nesmetano na osnovu svih odluka koje su sada na snazi, što znači da važe sve izdate propusnice i kartice.


PROČITAJTE JOŠ - Početak letnje sezone na „Galetu“


Prva odluka gradskog preduzeća "25. maj - Milan Gale Muškatirović” jeste da se dnevna cena korišćenja bazena spusti sa 250 na 200 dinara, kao i da se plate zaposlenima u ovom sportskom centru povećaju u proseku za oko 20 odsto.


Popisne komisije, na osnovu odluke Grada Beograda, počele su popis zatečene imovine u sportskom centru, dodaje se u saopštenju.