OBNOVA Parka vojvode Vuka na Topličinom vencu počela je u sredu. Radovi će biti završeni do prvog septembra, a ukupna vrednost iznosi 60 miliona dinara. Biće uređeno oko 4.000 kvadrata i zamenjen kompletan mobilijar. Kako Park nije imao sadržaja za decu i odrasle, a imao je i malo zelenila, ovom rekonstrukcijom će sve biti nadoknađeno.

Do prvog septembra se očekuje završetak svih cvencu, posle kojih će stanovnici Beograda dobiti novu pešačku zonu - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

U avgustu bi trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji pešačkog mosta između Banovog i Julinog brda, kao i izgradnja stambeno-poslovnog centra. Kompleks oko pomenute pasarele počela je da gradi kompanija "Stankom", koja je trenutno u stečaju, još pre 20 godina, ali nikada nisu završeni.


PROČITAJTE JOŠ:
Sređuju Zindan i Despotovu kapiju

- Pasarelu koja povezuje Banovo i Julino brdo videli su svi koji su prolazili ovim krajem. Uprkos činjenici da je zapuštena, veoma je važna za stanovnike ovog kraja jer povezuje gotovo 100.000 ljudi sa Banovog brda, Julinog brda i iz Žarkova - rekao je Goran Vesić. - Postigli smo dogovor da stečajni upravnik pokrene izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, kako bi se od tih sredstava, pre svega, namirili poverioci.