U NOĆI između subote i nedelje, nepoznate osobe srušile su zaštitnu ogradu na gradilištu pored atletske staze u Košutnjaku, a na izbetoniranom delu na kojem će do maja nići veštačka stena, sprejom su ispisane poruke "priroda narodu" i "poljana, ne beton". Prema nezvaničnim informacijama, sugrađani koji su učestvovali u ovom incidentu organizovali su se putem društvenih mreža, gde već danima pozivaju na rušenje, kako kažu, "nelegalnog gradilišta".

- Mi nastavljamo da gradimo, bez obzira na to što ta grupa na internetu misli da to nije u redu. U petak smo postavili i treću tablu sa podacima o gradilištu i betonirali smo postolje, kako huligani ne bi mogli da je iščupaju kao prethodna dva puta, posle čega kažu da su ovo nelegalni radovi - kaže Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta. - Imamo sve neophodne dozvole.


PROČITAJTE JOŠ: Uskoro i veštačka stena na Košutnjaku

Kako su "Novosti" pisale, vest da su se u najpopularnijoj prestoničkoj šumi pojavili bageri i radnici izazvala je žestoku reakciju javnosti, koja je u prvi mah pomislila da je reč o divljim radovima i da će među stablima nići stambena zgrada.

Radovi na izgradnji veštačke stene visoke 15 i boldera dužine 35 metara vredni su oko milion evra, a izvođač radova je bugarska firma "Valtopija", koja je specijalizovana za ovakve poslove. Inače, Bojović ističe da će stena za sportsko penjanje biti jedinstvena u jugoistočnoj Evropi, pogodna za svetska i evropska takmičenja.