RECIKLAŽNA zvona za staklo, koja omogućavaju primarnu selekciju komunalnog otpada, postavljena su juče na Savskom keju, između blokova 70 i 70a. Na taj način, gradska uprava nastavila je praksu upravljanja otpadom, po ugledu na moderne gradove, čime ostvaruje profit.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, staklo koje se reciklira primenjuje se u proizvodnji asfalta na teritoriji grada.

- Svaki otpad može naći svoju funkciju i primenu u daljem korišćenju - rekao je Nikodijević. - Zbog toga smo u periodu od 2016. do 2018. godine u nabavku kanti, reciklažnih zvona, mehanizacije, podzemnih kontejnera uložili više od 640 miliona dinara.


PROČITAJTE JOŠ:
Zrenjaninski put vapi za obnovom

Kako je najavljeno, na Kej oslobođenja kod hotela "Jugoslavija" biće postavljeno još dvadeset reciklažnih zvona, dok će pet biti postavljeno kod Beton hale. Ujedno, predsednik Skupštine grada najavio je da će uskoro biti predstavljeni novi predlozi za unapređenje merenja i praćenja zagađenja vazduha u Beogradu, s obzirom na to da se u poslednje vreme nekoliko puta polemisalo o ovoj temi.