U POSLEDNjIH desetak dana nepoznata osoba ubila je četiri mačke u Bloku 19a! Poslednje nasilje nad životinjama dogodilo se u nedelju ujutru, kada su stanari kod ulaza 32, u Ulici Vladimira Popovića, zatekli stravičan prizor - macu u lokvi krvi. Ceo slučaj prijavljen je policiji, ali su komšije zabrinute za druge mačke o kojima se staraju, kao i za sopstvenu bezbednost.

Mače zgaženo usred parka između zgrada, žitelji Bloka 19a našli su pre desetak dana. Nekoliko dana kasnije, na poljani su pronađeni leševi još dva ljubimca. Ipak, stanare ulaza od 24 do 32 zaprepastila je svirepost poslednjeg nasilja. Nepoznata osoba je mačku ubila tako što joj je glavu udarala o jedan od stubova stambenog objekta, te je krvi bilo na sve strane.

- Neko je tokom noći ubio našu Mazu - priča žiteljka ovog kraja. - Prizor je bio zastrašujući. Krvi je bilo po stubovima, po gelenderu, na ulazu. Slučaj smo odmah prijavili policiji. Sad smo svi u strahu, jer je i policajac rekao da taj ko na ovakav način može da ubije životinju, može da povredi i čoveka.

O mačkama brinu stanari zgrada i doktori veterinarske ambulante koja se nalazi u Bloku.

- Sve mace su čipovane, vakcinisane i sterilisane - priča veterinar Nevena Stefanović. - Ne prenose zarazu i ne prave probleme. Žitelji zgrada im pružaju svu moguću brigu i negu i hrane ih. Zato mi je ovakvo nasilje neobjašnjivo.


KOMŠILUK

STANARI sumnjaju da je na ovako nešto sposoban jedan od komšija koji je psihički poremećen.

Videli su ga, kako kažu, da šutira mace i da tih dana traži nešto po okolnom šiblju. Ipak, ni u koga sa sigurnošću ne mogu prst da upru.