STANARI bloka 70 na Novom Beogradu pre nekoliko dana pronašli su kučence sa potpuno priklještenom nogom! Pas kome su dali ime Šapica uhvatio se u čeljust-zamku za lisice i vukove koju je neko postavio između zgrada i savskog nasipa.

Nesrećna keruša je, prema rečima žitelja Novog Beograda, vukla zarđalu šklopociju najmanje pet dana ne dajući nikome da joj priđe.

- Zvale su me uplašene komšinice koje nisu mogle da je uhvate danima - priča Mila Herceg, Novobeograđanka koja je na kraju zbrinula povređenog psa. - Šapica je uplašena i sa krvavom ranom na nozi bežala od svih i tek posle pet dana jurnjave nekako smo uspeli da je smirimo i odvedemo kod veterinara.

Keruši su skinuli gvozdeno kljuse sa noge, međutim još nije izvesno da li će se oporaviti. Nažalost, veterinari nisu optmistični.

- Još ne znamo da li će uspeti da joj spasu nogu - kaže naša sagovornica. - Pas je dobio infekciju, rana je puna crva i još je pod visokom temperaturom. Krvna slika joj je jako loša zbog rđe koja je zahvatila zamku. Rezultati enzima jetre su loši, što može biti posledica sepse. Ona će do daljeg biti na terapijama.

Zasada nije utvrđeno ko je počinio ovo zlodelo.

NIKAKO EUTANAZIJA

Mila Herceg odbija eutanaziju iako komšije to predlažu.

- Neću dozvoliti da se ona uspava, imam prijatelje u Engleskoj ako treba tamo ću je udomiti. Psi nisu kao ljudi, oni ne znaju za hendikep. Imam psa sa tri noge i on mi je veseliji od ostalih ljubimaca - priča Hercegova.